Massachusetts declara stare urgenta coronavirus raspandit - Massachusetts a declarat o stare de urgență ca numărul de cazuri de coronavirus în stat a sărit la 92 - cea mai mare parte dintre ele conectate la o conferință a companiei biotehnologice a avut loc în Boston luna trecută.

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat marți 51 de cazuri noi, în creștere față de doar 41 luni, a informat CBS Boston.

Șaptezeci din cazurile totale ale statului sunt confirmate a fi conectate la o conferință a angajaților Biogen, a avut loc la Hotel Marriott Long Wharf pe 26 februarie și 27, potrivit raportului.

Massachusetts declara stare urgenta coronavirus raspandit

Aproximativ 175 de manageri Biogen au venit din întreaga lume - inclusiv Italia - pentru a participa la reuniunea gigantului biotehnologiei, a informat The Boston Herald. La acea vreme, virusul abia începea să pună stăpânire în Italia.

Un manager de top Biogen și asistenți mai târziu a participat la o conferință de îngrijire a sănătății 2 martie sponsorizat de manhattan-based banca de investiții Cowen & Co la Boston Marriott Copley Place.

O persoană din acest grup a "testat pozitiv" pentru COVID-19, potrivit unui purtător de cuvânt al Cowen.

Răspândirea bug-ului mortal s-a întâmplat să fie un subiect fierbinte la acea conferință, a relatat Herald.

Purtătorul de cuvânt al Cowen, Dan Gagnier, a confirmat ziarului că toți cei prezenți au fost anunțați "și, de acum, nu există cazuri în rândul angajaților Cowen și nici alte rapoarte din partea altor participanți".

"Respectăm liniile directoare ale CDC cu privire la cele care ar fi putut fi în contact strâns cu acest individ", a adăugat el.

De asemenea, printre cei infectați de la conferința Biogen sunt un manager de companie din Tennessee și două din Indiana, A raportat Herald, citând oficiali de sănătate. Un altul, care a mers ulterior la o conferință din Florida, a contractat și el microfonul, potrivit raportului.

Cinci cazuri COVID-19 din Carolina de Nord sunt urmărite până la adunare, a informat Herald.

Biogen a instruit angajații din Massachusetts, Carolina de Nord și Elveția să lucreze de acasă "până la noi ordine", a declarat o purtătoare de cuvânt pentru Herald.

Compania recunoaște "că aceasta este o situație dificilă pentru colegii noștri și pentru cei dragi lor", a spus ea, adăugând că "la momentul întâlnirii, urmam în mod absolut recomandările naționale privind călătoriile și întâlnirile în persoană".

Massachusetts Gov Charlie Baker, marți, a împins pentru "acțiune agresivă" pentru a opri răspândirea bug-ului, în funcție de CBS Boston.

"Nu există nici o îndoială eforturile de a atenua răspândirea acestui virus va fi perturbatoare", a spus el. "Ne așteptăm ca această perturbare să continue în viitorul apropiat și să înțelegem că va provoca inconveniente pentru mulți. Dar obiectivul nostru trebuie să fie de a crește în mod semnificativ eforturile de a atenua răspândirea acestei boli acum."

Angajații filialei executive a statului vor opri toate călătoriile externe și interne legate de muncă până la noi ordine, a afirmat el.

Massachusetts declara stare urgenta coronavirus raspandit


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!


TE POATE INTERESA ȘI: