De ce unii oameni au gripa mai rău decât ceilalți explorați în studiu?

Oamenii de știință consideră că unii oameni suferă de simptome de gripă mai rău decât alții din cauza primei tulpini pe care le întâmpină ca un copil.

Diferențele sunt reduse la ceea ce se numește imprimare imunologică, au explicat autorii unui articol din jurnalul PLOS Patogeni. Acesta este locul în care subtipurile de gripă pe care le întâlnește o persoană în copilărie au un efect pe toată durata vieții asupra memoriei sistemului imunitar și a capacității sale de a se proteja împotriva virusului în viitor. Virusul antigripal este foarte schimbabil, așa că un vaccin antigripal nu va funcționa în următorul.

Pe de o parte, imprimarea imunologică este utilă deoarece protejează împotriva anumitor tulpini de gripă, „dar poate în detrimentul unei protecții la fel de puternice împotriva variantelor de mai târziu în viață”, au scris oamenii de știință.

Diferenta oameni nivel periculozitate gripa

Pentru a-și desfășura studiul, cercetătorii au analizat datele din 9.510 cazuri relativ severe de H1N1 sezonier și H3N2 colectate de Departamentul de Sănătate din Arizona (ADHS). H1N1 și H3N2 sunt subtipuri de viruși, care au provocat focare severe încă din anii '70, au remarcat autorii. Analizând setul de date, care a detaliat cât de mult a afectat gripa oamenilor de vârste diferite, oamenii de știință se așteptau să arunce lumină asupra efectelor amprentelor digitale.

Ei au descoperit că H1N1 și H3N2 sunt din diferite ramuri ale arborelui genealogic al gripei. Apoi, deși este infectat cu un subtip ar putea ajuta într-o oarecare măsură să-l protejeze pe celălalt, corpul ar fi mai bine echipat pentru a lupta împotriva unei tulpini asupra unui grup găsit anterior, au concluzionat cercetătorii.

Coautorul Michael Worobey, de la Departamentul de Ecologie și Biologie Evoluționară a Universității din Arizona, a declarat într-o declarație: „O parte din răspunsul sistemului dumneavoastră imunitar la infecția actuală este împotriva tulpinii pe care a avut-o atunci când a fost mic, iar această inversare a amestecării din ultimul război pare să-ți pună în pericol capacitatea de a forma un răspuns imun pe deplin eficient împotriva invadatorului pe care îl întâlnești mai târziu ".

Reducerea numărului a arătat, de asemenea, că cei cu H2N2 ca un copil nu par să fie mai buni în lupta cu H1N1, în ciuda faptului că sunt membri ai aceleiași familii de gripe. Echipa consideră că acest lucru ar putea fi pentru că ordinea în care decriptăm subtipurile ar putea afecta capacitatea noastră de a lupta împotriva virusului.

Autorul principal Katelyn Gostic, care a efectuat această cercetare ca student la doctorat la Universitatea din California, Los Angeles, a declarat într-o declarație: „Sistemul nostru imunitar se luptă adesea să se recunoască și să se apere. de tulpini de gripă sezonieră strâns legate, deși Aceștia sunt în esență frații și surorile genetice ale tulpinilor care au circulat în urmă cu câțiva ani.

„Acest lucru este nedumeritor, deoarece cercetările noastre asupra gripei aviare arată că în adâncul memoriei noastre imune, avem o anumită abilitate de a recunoaște și de a ne apăra împotriva unor veri genetici al treilea, departe de tulpinile pe care le-am văzut ca niște copii”, a spus el.

Worobey a spus: „În mod clar, un lucru compromite imunitatea la tulpinile pe care le vedeți secundar, chiar dacă aparțin aceluiași grup ca prima dvs. expunere.

„Al doilea subtip la care este expus nu poate crea un răspuns imun care să fie la fel de protector și de durată ca primul.

„Cu alte cuvinte, dacă ai fost un copil și ai avut primul focar de gripă în 1955, cu virusul H1N1 circulând, dar nu H3N2, ai fost mult mai probabil să fii internat cu o infecție cu H3N2. H1N1 pentru ultimul an, când cele două tulpini circulau ", a explicat el.

Autorii au recunoscut că studiul lor a avut limitări, inclusiv faptul că cazurile relativ severe care implică vizite la medic sunt mai susceptibile să fie detectate și incluse în date decât cazurile ușoare. Aceasta înseamnă că nu au putut determina relația dintre tipărire și cazuri ușoare.

Cu toate acestea, ei cred că rezultatele lor au încă implicații pentru proiecții pe termen lung a modului în care gripa sezonieră va afecta persoanele în vârstă, care sunt cele mai afectate de decese și complicații legate de gripă. Potrivit echipei, starea lor de tipărire se va schimba în timp, odată cu creșterea persoanelor născute în timpul circulației diferitelor subtipuri.

De asemenea, acestea au în vedere activități care ajută la dezvoltarea vaccinurilor împotriva gripei, a spus Gostic.

„Sperăm că, studiind diferențele de imunitate împotriva gripei aviare, unde sistemul nostru imunitar arată o capacitate naturală de a implementa o protecție eficientă pe scară largă și împotriva gripei sezoniere, unde sistemul nostru imunitar pare să aibă pete oarbe mai mari. , putere.


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!