Compania educație alternativa SOAL colecteaza Astarc Ventures: School of Accelerated Learning (SOAL), prima companie de învățare hibridă din India, a închis prima rundă de finanțare de 300.000 USD cu Astarc Ventures ca investitor de frunte.

Alții care au participat la runda au inclus liderii de tehnologie și startup, Srinivas Kollipara, fondatorul T-Hub, Ramki Gaddipatti, fondatorul și CTO Zeta, și Krishnan Menon, fondatorul BeeCash.

Fondată de Pratik Agarwal, Raj Desai și Varsha Bhambhani, SOAL își propune să încurajeze elevii să devină creatori și lideri perturbatori, cu putere tehnologică și care să permită un progres rapid în societate.

Compania rezolvă o problemă dublă: educație și angajabilitate, iar absolvenții programului SOAL au început recent să lucreze cu organizații tehnologice precum ShopClues, ClearTax, FactSet, ThoughtWorks, NowFloats și Schröcken.

Compania educație alternativa SOAL colecteaza Astarc Ventures

Fondurile vor fi utilizate pentru lansarea unui al doilea campus în Mumbai în decembrie și pentru a consolida operațiunile cu o suită de programe în tehnologie creativă, precum marketing digital, inteligență artificială, blockchain și design. În următorii doi ani, SOAL își propune să lanseze spațiile sale de învățare bazate pe tehnologie în orașele și orașele de nivel 2.

Potrivit cofondatorului Pratik Agarwal, „cu SOAL, nu avem doar un impact asupra acestui individ, ci a unui grup întreg de oameni în jurul său. Creșterea aspirației cuiva este filtrată de-a lungul generațiilor și acesta este impactul pe care , la SOAL, urmărim Suntem aici pentru a construi ceea ce ar trebui să fie o universitate din secolul XXI: dinamică, accesibilă și rapidă Studenții noștri dobândesc abilități care îi vor ajuta să accepte și să conducă la perturbări. Suntem pe cale de a schimba modul în care învățăm tehnologia pentru totdeauna, iar acesta este doar începutul! "

Astarc Ventures, un fond de capital de risc cu sediul în Mumbai, care a fost cel mai mare investitor din această rundă, a investit într-o serie de companii tehnologice, inclusiv Virgin hyperloop One, Rapido și PharmEasy. Aceasta este prima sa incursiune în tehnologia ed.

Astarc crede cu tărie că piața educației trebuie să fie perturbată și că accentul SOAL pe dezvoltarea profesională a tinerilor indieni prin educație de calitate este răspunsul mult necesar. „Considerăm că există o mare deficiență de cerere și ofertă cu piața tehnologiei pe piață și cu baterii tehnologice în evoluție rapidă, o soluție eficientă de îmbunătățire axată pe industrie este cheia pentru a reduce decalajul”, spune el Salil Musale, director Astarc Ventures.

Prototipul Chinei arată ca un OZN

China a dezvăluit o mulțime de arme noi în ultima perioadă, dar una dintre ultimele sale dezvăluiri pare într-adevăr, bine, în afara acestei lumi.
Numită „Super Mare rechin alb” de mass-media chineză, aeronava evocă imagini din filme de ficțiune din anii 1950, mai mult decât tehnologia secolului XXI. Dar China spune că „elicopterul armat” a fost proiectat pentru „viitorul câmp de luptă cu informații digitale”.

Tabelul de stat Global Times a publicat o galerie de imagini a aeronavei, numind-o o fuziune de modele moderne și dovedite de elicoptere, precum Apache AH-64 și CH-53 Marine Stallion. ca Ca-52 și My Russian - 26 elicoptere. De asemenea, are designul aripilor combinate folosite de braconieri, inclusiv bombardierul american B-2.

Super Marele Rechin Alb are 7,6 metri (25 de picioare) lungime, aproape trei metri (10 metri) înălțime și are spațiu pentru doi membri ai echipajului. Desenele schemice arată că învelișul său exterior acoperă rotori și motoare, ceea ce probabil ar oferi elicopterului capacitatea de a fura, deoarece orice unghi acut ar fi acoperit, ceea ce ar face dificilă detectarea radarului.

Prototipul a fost prezentat săptămâna trecută la China Helicopter Expo din Tianjin. Era doar un ecran static. Avionul este pe pământ, cel puțin deocamdată.
Dacă va ajunge în stadiul de zbor al testului, nu ar fi primul elicopter inspirat de OZN care va decola.

În anii 1950, compania canadiană A.V. Aeronava Roe (Avro) a dezvoltat o echipă cu aspect similar, care a fost în cele din urmă construită și testată de armata americană. UU.

Testele de zbor au arătat că VZ-9 Avrocar a devenit instabilă atunci când s-a deplasat la mai mult de un metru (trei metri) de la sol și a putut atinge doar viteze de 56 de kilometri pe oră (35 de mile pe oră) , mai lent decât cele mai multe limite maxime de viteză pe drumurile americane.

Desigur, tehnologia a parcurs un drum lung din 1961, când armata americană a respins proiectul Avrocar. Și China a fost în fruntea dezvoltării de noi tehnologii militare în ultimii ani.
Așa că merită să fii cu ochii pe Super Marele rechin alb.


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!


TE POATE INTERESA ȘI: