India Holi festival festivitati umbrite focar virus - Prim-ministrul Narendra Modi a declarat că nu îl va sărbători pe Holi în acest an.

Coronavirusul a umbrit festivitățile din India.

Este o sărbătoare publică în cea mai mare parte a țării pentru festivalul hindus holi, dar mulți au ales să rămână acasă în urma avertismentelor guvernamentale pentru a evita mulțimile mari.

India Holi festival festivitati umbrite focar virus

India are 47 de cazuri confirmate până acum.

Elizabeth Puranam de la Al Jazeera raportează din New Delhi.

India Holi festival festivitati umbrite focar virus -India's Holi festival supus peste temerile coronavirus

Hindușii au aruncat cu pulbere colorată și apă pulverizată în festivitățimasive ale festivalului Holi din India, marți, dar entuziasmul a fost scăzut în comparație cu anii anteriori din cauza temerilor legate de noul virus.

Pulbere viu colorate umplut aerul în cele mai multe părți ale Indiei de Nord. Dar, în capitală, New Delhi, multe evenimente au fost anulate ca numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în țară a crescut la 47.

Holi, care marchează apariția primăverii, este sărbătoritpe scară largă în India, Nepal și alte țări din Asia de Sud.

Cei mai mulți ani, milioane de oameni de la copii mici la persoanele în vârstă arunca pulbere la fiecare alte și să se joace cu baloane de apă și pistoale uda.

Însă anul acesta premierul Narendra Modi a scris pe Twitter că nu va participa la festivitățile publice holi din cauza epidemiei de virus.

"Da, este coronavirus care ne-a făcut anula programele noastre", a declarat Anshuman Ghulati, director de festival al Holi Moo, unul dintre cele mai mari evenimente Holi din New Delhi, care anul trecut a atras aproximativ 7.000 de oameni din întreaga lume.

"Oamenii sunt speriați în acest an, ne-am anulat evenimentul", a spus el.

Alte grupuri din New Delhi și-au anulat, de asemenea, planurile.

Atul Goyal, președintele United Residents Joint Action, a declarat că nu vor exista prânzuri de gală sau evenimente de dans pe apă.

India Holi festival festivitati umbrite focar virus

"Având în vedere epidemia de coronavirus, vă sfătuim să anulați adunările Holi, în special jucându-vă cu apă și atingând nasul, ochii și buzele și dând mâna", a declarat grupul într-un comunicat.

Dar mulți au sfidat recomandările din alte părți ale țării.

Oamenii dansau și se uneau unul pe altul cu culori în statul uttarakhand din nordul statului. Cu toate acestea, "a existat un efect de la coronavirus pe festivități", a declarat Neeraj Kumar, un rezident al statului.

Vânzătorii de pulbere colorate și pistoale cu apă au spus că vânzările lor au scăzut.

"Teama pe care clienții o au asupra coronavirusului și numărul mare de persoane care se îmbolnăvesc i-a făcut ușor dezinteresați să sărbătorească Holi. Deci, vânzările noastre au devenit foarte puțin acest Holi", a spus vânzătorul Jitender Pandey.

Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoacă doar simptome ușoare sau moderate, ar fi febra și tusea. Pentru unii, în special adulții mai în vârstă și persoanele cu probleme de sănătate existente, aceasta poate provoca boli mai severe, inclusiv pneumonie.

India Holi festival festivitati umbrite focar virus


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!


TE POATE INTERESA ȘI: