OMS declara noul focar coronavirus pandemie - Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri romanul epidemie de coronavirus o pandemie. Există 118.000 de cazuri, mai mult de 4.000 de decese, a declarat agenția, iar virusul a găsit un punct de sprijin pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.

"Nu am mai văzut niciodată o pandemie declanșată de un coronavirus. Și nu am mai văzut niciodată o pandemie care să poată fi controlată în același timp," a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
"Descriind situația ca o pandemie nu schimbă evaluarea OMS a amenințării reprezentate de acest coronavirus. Ea nu se schimba ceea ce oms este de a face, și nu se schimba ceea ce țările ar trebui să facă."

OMS declara noul focar coronavirus pandemie

Dacă țările detectează, testează, tratează, izolează, urmăresc și mobilizează oamenii lor în răspuns, cei cu o mână de cazuri noi de coronavirus pot preveni ca aceste cazuri să devină clustere, iar aceste grupuri să devină transmisia comunității, a declarat Ghebreyesus.

"Mai multe țări au demonstrat că acest virus poate fi suprimat și controlat," Ghebreyesus a spus.

O pandemie este definită ca "răspândirea la nivel mondial " a unei noi boli. întrucât, un focar este apariția unor cazuri de boală care depășesc ceea ce se așteaptă în mod normal și o epidemie este mai mare decât un număr normal de cazuri de boală, comportament specific legat de sănătate sau alte evenimente legate de sănătate într-o comunitate sau regiune, în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății.

În ianuarie, OMS a declarat romanul focar de coronavirus o urgență de sănătate publică de interes internațional. CNN a anunțat luni că folosește termenul pandemie pentru a descrie epidemia actuală de coronavirus.

Ultima pandemie raportată în lume a fost pandemia de gripă H1N1 în 2009, care a ucis sute de mii la nivel global.

"OMS a fost evaluarea acestui focar în jurul ceasului și suntem profund preocupați atât de nivelurile alarmante de răspândire și severitate, precum și de nivelurile alarmante de inacțiune," Ghebreyesus a spus de pandemie coronavirus roman.

"Nu putem spune acest lucru destul de tare, sau destul de clar, sau destul de des: Toate țările pot schimba în continuare cursul acestei pandemii."

OMS declara noul focar coronavirus pandemie - Pandemii din trecut

Pandemiile fac parte din istoria omenirii de secole, una dintre cele mai vechi fiind raportate datând din 1580. De atunci, cel puțin patru pandemii de gripă au avut loc în secolul al 19-lea și trei au avut loc în secolul 20, potrivit CDC.

Cea mai severă pandemie din istoria recentă a fost pandemia de gripă din 1918, denumită uneori "Gripa spaniolă." Pandemia a fost estimată a fi infectat aproximativ 500 de milioane de oameni sau o treime din populația lumii și a ucis aproximativ 50 de milioane la nivel mondial .
Există în continuare unele dezbateri despre originea acestui virus gripal H1N1, dar oamenii de știință au descoperit că virusul avea gene de origine aviară. Cu alte cuvinte, avea o legătură cu păsările.
Mai mulți soldați americani au murit din cauza pandemiei de gripă din 1918 decât au fost uciși în luptă în timpul Primului Război Mondial în 1918, potrivit CDC. În 1919, pandemia s-a diminuat, dar virusul H1N1 a continuat să circule sezonier timp de 38 de ani.

în 1957, un roman de gripă A H2N2 virus a apărut în Asia de Est, declanșând o pandemie care este estimat a fi ucis 1.1 milioane la nivel mondial și 116,000 în Statele Unite. Virusul era format din gene care ar putea fi legate de virusul gripei aviare A, sugerând că avea o legătură cu păsările.
Virusul a fost raportat pentru prima dată în Singapore în februarie 1957, Hong Kong în aprilie 1957, și în orașele de coastă din Statele Unite în vara aceluiași an. Cu toate acestea, supraviețuirea sa în populația umană a fost scurtă și virusul a dispărut la aproximativ un deceniu după sosirea sa. Unii oameni de știință sugerează că a fost înlocuit de un subtip H3N2.

În 1968, o pandemie cauzată de un virus gripal A H3N2 care își are originea în China a măturat lumea. Acest virus a fost format din două gene de la un virus gripei aviare A, potrivit CDC.

Virusul a fost observat pentru prima dată în Statele Unite în septembrie 1968 și a dus la aproximativ 100.000 de decese la nivel național și 1 milion la nivel mondial. Cele mai multe decese în exces au fost la adulți 65 și mai în vârstă, potrivit CDC.

Virusul H3N2 continuă să circule la nivel global ca un virus gripal sezonier.

OMS declara noul focar coronavirus pandemie


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!


TE POATE INTERESA ȘI: