Planurile SUA Inactiveaza Moara Otel Michigan: Statele Unite Steel Corp X -10.78% au declarat că va lăsa inactivă cea mai mare parte a unei fabrici de lângă Detroit, deoarece pierderile companiei cresc pe o piață internă slabă a oțelului.

Încetarea operațiunilor de oțel ale Marii Lacuri va ajuta compania să reducă costurile pentru a contribui la plata modernizării sau înlocuirii echipamentelor din fabricile sale emblematice. În ciuda tarifelor administrației Trump pe metal străin, care erau destinate alimentării producătorilor autohtoni prin presarea importurilor ieftine, câștigurile la US Steel și concurenții săi au fost afectate în ultima perioadă de scăderea prețurilor și cererea producătorilor americani.

S.U.A. Oțelul s-a angajat să cheltuiască cel puțin 2 miliarde de dolari pentru echipamente noi la fabricile din Gary, Ind. Și în apropiere de Pittsburgh. Compania strânge, de asemenea, sute de milioane de dolari în datorii pentru a prelua o fabrică din Arkansas și a cheltuit 280 de milioane de dolari pentru un nou cuptor la fabrica de conducte din Fairfield, Alabama.

Planurile SUA Inactiveaza Moara Otel Michigan

Producția de oțel la Great Lakes Works va înceta la 1 aprilie, iar fabrica de tabla de oțel se va închide mai târziu în an, a spus compania. Peste 1.500 de angajați au fost concediați la fabrică.

„Condițiile actuale ale pieței și perspectivele pe termen lung ale Lucrărilor din Marea Lacuri au făcut imperativ să luăm măsuri acum”, a declarat David Burritt, șeful executiv. „Aceste decizii nu sunt niciodată ușoare”.

Acțiunile SUA Steel au scăzut recent cu 8,7% la 12,19 USD pe acțiune.

Compania, joi seara, a prognozat o pierdere mai mare decât cea preconizată în al patrulea trimestru de 1,15 dolari pe acțiune, înainte de comisioane speciale, comparativ cu un câștig ajustat de 1,82 dolari pe acțiune în al patrulea trimestru al anului precedent. . S.U.A. Oțelul a pierdut cu aproape 21 de cenți o acțiune în trimestrul al treilea. Compania a declarat că va suspenda achizițiile de acțiuni proprii și va reduce dividendul trimestrial la un procent la acțiune pentru 5 cenți pentru a economisi numerar.

Steel Dynamics Inc. și Nucor Corp au prognozat câștiguri mai mici în trimestrul IV din cauza scăderii prețurilor și slăbirii cererii. Nucor, cel mai mare producător de oțel din țară, a declarat săptămâna trecută că așteaptă câștiguri din trimestrul al patrulea pe acțiune de la 25 de cenți la 30 de cenți, după ce a câștigat 2,07 dolari pe acțiune în trimestrul anului trecut și 90 de cenți. în timpul celui de-al treilea trimestru. Greva General Motors Co din această toamnă, mai puțin foraj de petrol și gaze naturale și o scădere a producției de mașini agricole și de construcții au cântărit la cererea de oțel în timpul trimestrului.

Prețurile metalelor s-au redresat în ultimele săptămâni, pe măsură ce utilizatorii de oțel își cresc cumpărăturile pentru reînnoirea stocurilor. Dar analiștii pieței oțelului se așteaptă ca prețurile să slăbească din nou până la începutul anului viitor, întrucât producția de producție rămâne modestă.

Viitorul marilor lacuri ale EE UU. Și fabrica lui din Granite City, Illinois, lângă St. Louis a devenit din ce în ce mai precar din octombrie, când Burritt a spus că producția de oțel laminat plat, principalul produs al companiei, va fi concentrată în fabrici. în apropiere de Pittsburgh, în Gary și Big River Steel, pe care US Steel se așteaptă să îl finalizeze în 2022.

Oțelul american a lăsat unul dintre cuptoarele înalte ale Marilor Lacuri la ralanti pentru a arunca minereu de fier în timpul verii, lăsând un cuptor operațional. În ultimii cinci ani, fabrica a înregistrat în medie 2,4 milioane tone producție de oțel brut anual. Pentru a compensa pierderile de producție, compania intenționează să mute mai multe locuri de muncă în fabrica Gary. Magazinele din Marea Lacuri care aplică acoperiri pentru oțelul finit și alte procese vor rămâne deschise, a spus compania.

Mai mulți dintre concurenții SUA Steel investesc în capacitatea de producție care va adăuga câteva milioane de tone de oțel suplimentar pe piața americană în următorii trei ani. Acest lucru ar putea menține prețurile scăzute și va face din ce în ce mai dificil ca cele mai vechi fabrici din SUA Steel să funcționeze în mod profitabil.

„Considerăm închiderea capacității americane de fabricație din oțel laminate plate ca fiind pozitivă pentru industria internă, având în vedere extinderea planificată de către colegii săi”, a spus Martin Englert, analistul industriei siderurgice. pentru firma de brokeraj Jefferies LLC, într-o notă pentru investitori.


Știri divertisment oferite de:

Cool Clubbing

Alătură-te comunității noastre aici:

Alătură-te rețelei de party people!


TE POATE INTERESA ȘI: