ARMIN VAN BUUREN

Armin van Buuren (Pronunția în limba olandeză: / ɑrmɪn vɑn byːrə (n) / n. 25 decembrie 1976) este un producător de muzică de trance. Armin van Buuren este un nume important pe scena transă, atât ca DJ, cât și ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie și el a fost în posesia primului proba de la vârsta de 14 ani. Primul său hit a fost frica albastră, lansată în 1995 sub Cyber ​​Records. De atunci, a existat o serie întreagă de producții care au pătruns în grafice muzicale internaționale. În plus, a colaborat cu Tiësto pentru proiectele Alianței Majore și Alibi și a produs Exhale cu Ferry Corsten. Din 2000, Armin a lansat seria de compilații AVB care s-au bucurat de succes cu publicul. Un an mai târziu, olandezul și-a început propriul show radio, intitulat "Un stat de transă", în timpul căruia și-a făcut cunoscute creațiile.

De-a lungul carierei sale, Armin van Buuren a interpretat în peste 25 de țări sprijinul lui Dave Lewis. Recent, a prezentat un set de nouă ore pentru Dancetheater de la Haga. Printre locurile în care se amestecă în mod constant sunt Pasiunea, Godskitchen, Gatecrasher și Slinky - Marea Britanie, Glow - Washington și Ibiza.

Pe 11 noiembrie 2006, artistul a sărbătorit un nou album intitulat 10 ani la stadionul A'hoy Rotterdam. Motivul pentru care Armin a ales această locație ca teren de lansare pentru noul album a fost concertul extraordinar al artistului în 2005, Armin Only, un eveniment emoțional puternic pentru toți cei 12.000 de participanți.

ARMIN VAN BUUREN

Viata personala

Armin van Buuren sa născut la 25 decembrie 1976 în Leiden, Olanda, dar a crescut în Koudekerk aan den Rijn. Van Buuren a început să compună muzică la vârsta de 14 ani. El a fost inspirat de compozitorul francez Jean-Michel Jarre. Van Buuren a absolvit Gimnaziul Stedelijk din Leiden în 1995 și apoi a studiat legea la Universitatea Leiden. A început să lucreze ca DJ în Clubul Nexus, făcând câteva sesiuni săptămânale, dintre care multe durează peste șase ore. În 1999 a întâlnit-o pe Dave Lewis, care a facilitat o carieră de DJ în Anglia și Statele Unite. Pe măsură ce cariera sa muzicală a început să se dezvolte, el și-a suspendat studiile de drept, pe care la absolvit în 2003.

Pe 18 septembrie 2009, Van Buuren sa căsătorit cu Erika van Thiel, cu care avea o relație de nouă ani. Fiica lor, Fenna, sa nascut in iulie 2011. Van Buuren a anuntat cu doar cateva ore inainte de a urca pe Tomorrowland pe 27 iulie 2013 ca sotia sa a adus un fiu in lume, Remy.

În 2011, Van Buuren a primit titlul de ofițer de comandă Orania-Nassau (ordine militară și civilă creată în 1982) pentru serviciile sale muzicale.

Carieră

1996-99: Început și succes

În 1996, Armin a tras EP și Push la Timeless Records. Van Buuren a câștigat primul său mare succes cu "Blue Fear", lansat sub labelul Cyber ​​Records în 1997. O altă bucată de succes comercial, "Communication", produsă de aceeași etichetă de discuri, a devenit populară în Ibiza, Spania, 1999. După semnarea AM PM Records (divizia record a AM), această piesă a intrat în UK Singles Chart pe locul 18 în 2000.

La începutul anului 1999, Van Buuren și-a lansat propria marcă, împreună cu United Recordings, Armind (o marcă olandeză concentrată pe transă și al cărei fondator este interfața cu publicul). Prima lansare, Gig - "One", a fost un succes bun. Al doilea cântec, Touch Me, a apărut în Marea Britanie sub auspiciile Ministerului de Sound Records. A treia piesă, Gimmick - "Free", a apărut sub titlul R & S Records.

2000-04: Un stat de transă și 76

În 2000, Van Buuren și-a început propria serie de compilații. El a găsit un echilibru între stilurile progresive ale casei și transă vocală. Primul sau album de compilatie, "A State of Trance" (care nu trebuie confundat cu show-ul saptamanal de radio), a fost vandut in 10000 de exemplare si contine remixuri de Van Buuren dupa Moogwai si Viola. Lucrand cu Tiësto, s-au născut două proiecte noi: Major League - "Te întrebi unde ești?" lansat la Black Hole Recordings și Alibi - "Eternity" produs de Armind. "Eternity", care apare la Vandit Records, a avut succes atât în ​​cluburi cât și în topuri. O altă colaborare importantă a urmat: împreună cu Ferry Corsten, Van Buuren a înregistrat un riff intitulat "Exhale" pentru System F, Out of the Blue. Lansat ca single, această piesă a câștigat discul de aur în mai puțin de o lună. Sub pseudonimul Gaia, a lansat "4 Elements" la Captivating Sounds, o marcă comercială aparținând Warner Brothers.

Cel de-al doilea album, Basic Instinct, a inclus un nou cantec: "Perpetuous Dreamer" - "Sound of Goodbye". Acest cântec a intrat în clasamentul olandez în iunie 2001, pe locul 26. Mai târziu, în același an, piesa a ajuns pe primul loc în Hot Dance Music / Club Play. Cel de-al treilea album, In Motion, a aparut pe 6 august 2001. Un al patrulea album, Transparence, a urmat in 2002. In 2003, a colaborat cu artisti precum DJ Seth Alan Fannin in European Dance Revolution, amestecand in fata multimilor de 20.000 de oameni din Olanda.

În martie 2001, Van Buuren și-a început propriul show radio la postul de radio ID & T (difuzat inițial în limba olandeză, iar mai târziu începând cu episodul 183, în limba engleză). În acest spectacol săptămânal de două ore, intitulat A State of Trance, el prezintă cele mai populare cântece de transă. Spectacolul său și artiștii pe care îi prezintă sunt de asemenea popularizați pe propriul site.

Când ID & T Radio sa mutat în alte genuri în 2004, Van Buuren a mutat emisiunea A State of Trance către Fresh FM (Olanda) și mai târziu la SLAM! FM. Acum este o apariție săptămânală pe Radio 538, lider de piață între radiile olandeze, la DI.FM, o stație radio online și XM Satellite Radio, canal 52, în SUA și Canada. Lista completă a posturilor de radio care difuzează un stat de transă poate fi găsită la secțiunea ASOT a site-ului Armin.

În 2002, el a fost un DJ rezident la Clubul Glow din Washington DC, și amestecat cu orașele din America de Nord. De asemenea, a apărut în mod regulat la Clubul de noapte Amnesia de pe insula Ibiza, Arhipelagul Baleare, Spania. În luna octombrie a aceluiași an, Van Buuren a fost votat numărul 5 în revista DJ Mag.

În iunie 2003, Van Buuren a sărbătorit cel de-al 100-lea episod în "A State of Trance" din Bloomingdale, Bloemendaal aan Zee, Olanda, și a lansat primul album de studio, 76 de albume de 76 de minute, împărțit în 13 părți. În același an a fost votat nr. 3 în DJ Mag Magazine și și-a păstrat poziția în următorii doi ani (2004, 2005). Tot în 2004, Van Buuren a remixat tema TV 24, într-un succes de transă.

2005-09: Shivers și imaginați-vă

La 2 iunie 2005, a sărbătorit episodul 200 al A State Trance la Museumplein, Amsterdam, Olanda. Pe 8 august 2005, Van Buuren a lansat al doilea album de studio, Shivers. Pe acest album, Van Buuren a colaborat cu artiști precum cântăreața pakistaneză-americană Nadia Ali, cântăreața britanică Justine Suissa și duo american trance Gabriel & Dresden.

Pe 25 mai 2006, a sărbătorit, alături de diferiți artiști, episodul 250 al unui stat de trance în clubul de noapte Asta din Haga, Olanda. A fost votat nu. 2 pentru 2006 în DJ Mag Magazine. La 17 mai 2007, el a sărbătorit, alături de alți artiști, episodul 300 al unui stat de trance la Pettelaarse Schans, Den Bosch, Olanda.

În cele din urmă, Armin a ajuns pe locul 1 în 2007 Mag Magazine Magazine.

Pe 12 ianuarie 2008, Van Buuren a primit premiul "Buma Cultuur Pop Award", cel mai prestigios premiu muzical olandez.

Pe 17 aprilie 2008, Van Buuren a lansat al treilea album de studio, Imagine. Acesta include colaborări cu artiști precum Jacqueline Govaert de Krezip. A intrat pe primul loc în lista de albume olandeze. Cel de-al doilea single al acestui album, In and Out of Love, alături de Sharon den Adel din Within Temptation, a inspirat un videoclip care a fost vizionat de 150 de milioane de ori pe YouTube.

Dupa lansarea lui Imagine, Van Buuren a lucrat alaturi de Benno de Goeij de la Rank 1 pentru productii solo si remixuri. La 1 mai 2008, a sărbătorit episodul 350 al A State Trance în Noxx, Antwerpen, Belgia. Cel mai bun DJ a fost votat din nou în revista Magazine Magazine Magazine.

A colaborat cu fratele său, chitaristul Eller van Buuren, la festivalul Together As One din Los Angeles, SUA în noaptea de Anul Nou 2009, precum și albumul de studio Imagine 2008. Concertul cu fratele său a fost ultimul eveniment al turneului mondial Armin Only: Imagine.

Pentru a sărbători Episodul 400 în A State of Trance, a interpretat 3 spectacole cu diferiți artiști în următoarele locații: Club Butan, Wuppertal, Germania, 16 aprilie 2009, club de noapte AIR în Birmingham, Anglia pe 17 aprilie și Maassilo, Rotterdam, în Olanda, pe 18 aprilie.

De asemenea, în 2009, jocurile media străine au anunțat producția unui joc video Armin van Buuren: în Mix, în colaborare cu compania Cloud 9 Music și compania lui Van Buuren, Armada Music. Jocul a fost lansat pe piață pe 12 noiembrie 2010, exclusiv pentru consola Wii.

A fost votat cel mai bun DJ al anului 2009 în revista DJ Mag, pentru al treilea an consecutiv.

2010-14: Mirage și Intense

La 3 martie 2010, Van Buuren a primit premiul "Harp de aur" pentru munca sa muzicală și contribuția la dezvoltarea muzicii olandeze de către BUMA / STEMRA la Gala Buma Harpen 2010 din Hilversum, Olanda.

Pentru a sărbători Episodul 450 de la "A State of Trance", a interpretat alături de alți artiști la cinci spectacole de pe două continente. Locațiile au fost: Guvernul, Toronto, Canada, la 1 aprilie 2010, Roseland Ballroom, New York, SUA, 2 și 3 aprilie, Expo Arena, Bratislava, Slovacia, 9 aprilie și Sala Centenarului, Wroclaw, 24 aprilie.

Pe 23 iunie 2010, a fost anunțat că al patrulea album studio al lui Van Buuren, Mirage, va fi lansat pe 10 septembrie. Primul single, "Full Focus", a fost lansat prin magazinul iTunes pe 24 iunie, la miezul nopții. Cântecul a ajuns pe locul 60 în Olanda. Unul dintre melodiile pe care le-a confirmat a fost o colaborare cu cântăreața engleză Sophie Ellis-Bextor, intitulată "Not Giving Up on Love", care a apărut ca single pe cel de-al patrulea album studio al lui Bextor, Make a Scene.

Pe 12 septembrie 2010, Van Buuren a lansat "Un stat de duminică", o nouă difuzare săptămânală de 24 de ore pe radioul Sirius XM.

Pe 20 octombrie 2010, Van Buuren a câștigat premiul pentru cel mai popular DJ internațional, oferit de The Gnomes de Aur.

Pe 27 octombrie 2010, Van Buuren a fost anunțat pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun DJ din lume în DJ Mag.

Numai în 2010 Armin: Mirage a început în Utrecht, Olanda, pe 13 noiembrie, urmată de spectacole în Sankt Petersburg, Kiev, Buenos Aires, Melbourne, Beirut, Poznań, Moscova și Bratislava.

Pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare și episodul 500 al emisiunii săptămânale a lui A State of Trance, Van Buuren a prezentat cinci spectacole pe cinci continente în cinci săptămâni consecutive, alături de diferiți artiști. Primul spectacol a avut loc la 19 martie 2011, la Johannesburg, Africa de Sud, la Centrul Expozițional MTN. Spectacolul de la Miami a avut loc la Festivalul Ultra Music pe 27 martie. Argentina a urmat, cu cea de-a treia sărbătoare pentru ASOT 500, la GEBA din Buenos Aires. Cea mai importantă ediție a avut loc la Brabanthallen în Den Bosch, Olanda. Însoțit de mai mult de 30 de DJ-i din întreaga lume, peste 30000 de persoane au participat la spectacol. Evenimentul a fost difuzat live în mai mult de 30 de țări. Show-ul final a avut loc la Sydney la 16 aprilie la Arena Acer.

La 30 aprilie 2011, Van Buuren a fost numit ofițer de comandă Orania-Nassau (ordine militară și civilă creată în 1982) pentru serviciile sale către muzica și economia olandeză. În același an, el a primit cheia lui Leiden de la primarul orașului și a fost votat numărul 2 în sondajul revistei Magazine 2011.

Pentru a sărbători Episodul 550 în A State of Trance, a cântat alături de diverși artiști de pe două continente timp de patru săptămâni. Spectacolul a fost numit A State of Trance 550: Invazia. Primul eveniment a fost sărbătorit la Ministerul Sănătății la Londra la 1 martie 2012. La 7 martie, Moscova a găzduit cel de-al doilea eveniment la Expocentre. Spectacolul de la Kiev a avut loc la 10 martie la Centrul Internațional de Expoziții. Pe 17 martie, în cadrul festivalului Beyond Wonderland din Los Angeles și pe 25 martie la Festivalul Ultra Music din Miami. La 31 martie, cel mai mare spectacol ASOT 550 a avut loc la Brabanthallen, Den Bosch, Olanda.

Pe 19 octombrie 2012, Van Buuren a fost anunțat, pentru a cincea oară, cel mai bun DJ din lume în clasamentul Magazine Magazine.

Pentru a sărbători episodul 600 într-un stat de transă, Van Buuren a anunțat că va interpreta alături de alți artiști din întreaga lume la începutul anului 2014. Spectacolul a fost numit: "A State of Trance 600: Expedition". A fost anunțat că spectacolul va participa la un turneu mondial cu opriri în Madrid, Mexico City, São Paulo, Minsk, Sofia, Beirut, Kuala Lumpur, Mumbai, Miami, Guatemala, New York și Den Bosch.

La 2 martie 2013, Van Buuren a anunțat că al cincilea album de studio, Intense, urmează să apară pe data de 3 mai 2013. Primul single al acestui album, "This Is What It Feels Like", cu compozitorul și compozitorul canadian Trevor Guthrie , a apărut pe 5 aprilie. One-one a fost un succes, făcându-l doar artistul transal al patrulea, care a primit vreodată o nominalizare la premiul Grammy. Turneul de promovare a albumului, Armin Only: Intense, a fost anunțat pe 17 octombrie 2013.

Ziua de 30 aprilie 2013 a adus abdicarea reginei Beatrix în Olanda, în favoarea fiului ei, regele Willem-Alexander, care a fost încoronat în acea zi. Van Buuren a fost șeful spectacolului la spectacolul care a urmat regelui încoronat la Amsterdam. În timp ce cântă alături de Orchestra Regală Concertgebouw, Regele Willem-Alexander, Regina Maxime și cele trei fiice ale lor au făcut o vizită neașteptată pe scenă.

La 19 octombrie 2013, Armin van Buuren a ocupat locul 2 în sondajul DJ Mag.

La 26 ianuarie 2014, Armin van Buuren a participat la cea de-a 56-a ediție a Premiilor Grammy, ca urmare a nominalizării sale pentru cantaretul canadian Trevor Guthrie, "Aceasta este ceea ce se simte", în categoria Best Dance Recording.

2015-prezent: îmbrățișați

La 8 mai 2015, Armin van Buuren a scos primul single pe cel de-al șaselea album de studio Embrace, care a apărut pe piață pe 29 octombrie 2015. Single-ul se numește "Another You" și la invitat pe dl. Probz.

La trei săptămâni după lansarea "Another You", Van Buuren a lansat și un remix al temei oficiale a Jocului Tronului, compozitorul Ramin Djawadi.

Pe 16 octombrie 2015, Armin van Buuren a scos următorul single de pe albumul Embrace, numit "Strong Ones", alături de Cimo Fränkel. Ea a fost urmată de o colaborare cu Poarta Cosmică, "Embargo", lansată pe 22 octombrie 2015.

Pentru a însoți lansarea albumului, Van Buuren a anunțat reluarea partidului Armin Only.

Această ediție a turneului va fi numită Armin Only: Embrace și va avea loc în 2016 și 2017. După cum sugerează titlul turneului, se va baza pe colecția de piese de pe noul album.

Interesat de alți DJs? Vezi aici: