TIESTO

Tiesto sa născut în Breda, Brabantul de Nord, Olanda pe 17 ianuarie 1969 și a devenit DJ pentru că îi place să împărtășească muzică cu alte persoane. "Când eram mai tânăr, ascultam un spectacol de radio numit Soul Show și programul de radio al lui Ben Liebrand, putea să remixă, să vină cu o grămadă de alte piese și apoi am venit cu ideea:" Vreau să fiu a facut asta! "Producțiile au apărut puțin mai târziu, în 1995:" Vroiam mult pentru a produce muzică și o pot include în seturile mele, pentru că asta înseamnă mai multă intensitate în întregul proces de amestecare. Am cumpărat câteva mostre, niște programe de calculator și am început să lucrez. Toate aceste achiziții mi-au ușurat cu adevărat activitatea. "

În 1997, împreună cu Arny Bink, a creat eticheta Black Hole Recordings, celebră astăzi pentru promovarea muzicii de dans de calitate. La Black Hole, Tiësto a lansat seria compilatiilor Magik, Nyana si In Search of Sunrise.

2000 - 2004 Începutul succesului

Remixul său pentru "Silence" (Delerium) a fost primul cântec de casă care a fost difuzat pe un radio FM în America de Nord și a fost timp de patru săptămâni în top 10 în Marea Britanie. De asemenea, în 2000 apare cel de-al doilea volum al compilației In Search Of Sunrise. În 2001, Tiësto lansează o nouă sub-etichetă, Magik Muzik, care promovează cele mai de succes producții ale lui Tiësto și piesele sale favorite. Primele lansari au fost in 2001 "Flight 643" si albumul mult asteptat "In My Memory". Eticheta de discuri a lansat și piese bine cunoscute de la Umek, Mark Norman și Mojado. După ce a câștigat majoritatea premiilor de dans în 2002, Tiësto a fost încununată de succes, fiind numit DJ numărul unu în lume în Topul 100 al revistei britanice DJ Magazine, singura țară de top din lume. In cautare de rasarit 3 - Panama apare tot in acelasi an pe 29 mai.

2003 a fost un an de succes. Tiësto este acum oficial cunoscut ca primul DJ din lume pentru a organiza o performanță solo într-un stadion cu peste 25.000 de persoane. La fel ca Nyana, DVD-ul "Tiësto in concert" a primit discul de aur in tara sa natala, precum si single-ul "Traffic", primul cantec instrumental din ultimii 23 de ani care a ajuns pe primul loc in topuri. În 2003, Tiësto a câștigat trei premii TMF (Olanda și Belgia), două premii olandeze DJ, 1 premiu MTV Europe și numărul 1 în topul revistelor DJ Magazine.

Anul 2004 a început să promită pentru Tiësto un turneu în Asia și America de Sud. El a câștigat, de asemenea, două premii TMF pentru "Best Dance Act" și "Best DJ". Singura piesă "Love Comes Again", produsă în colaborare cu BT, a fost de asemenea un mare succes pe topurile europene, iar albumul "Just Be" a fost foarte bine primit pe plan global. Albumul a ajuns pe primul loc în albumul National Albums și în mai puțin de 2 luni a primit discul de aur în Olanda.

2004 - Parada sportivilor

A doua jumătate a anului 2004 a fost un moment important în cariera olandeză a DJ-ului. În timpul Paradei sportive la ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena, Tiësto a avut o performanță live pe stadion, cu peste 70.000 de persoane și miliarde de spectatori din întreaga lume.

În afara acestui eveniment, compilația "Parada sportivilor" a fost lansată la nivel mondial în octombrie 2004 și include muzică de la Tiesto la Jocurile Olimpice de deschidere a Jocurilor Olimpice. Între timp, numele albumului său "Just Be" a urcat pe topuri și a ascultat cluburile de pretutindeni.

Pe 28 octombrie, Tiësto apare din nou în Top 100 al revistei DJ Magazine, singura clasată de publicul internațional. Câștigând pentru a treia oară consecutiv acest vot demonstrează că este într-adevăr DJ-ul superstar al lumii. El a organizat din nou două evenimente "Tiësto In Concert" din Olanda și primul astfel de eveniment internațional în Belgia, încheind în 2004 cu un turneu în America de Sud, America de Nord și o petrecere de Revelion din Los Angeles.

Așteptările pentru anul 2005 au fost, de asemenea, ridicate. DVD-ul concertului Tiësto din 2004 a fost lansat la nivel mondial la începutul anului și a ajuns deja în topul listei. De asemenea, a fost lansata piesa mult asteptata In Search Of Sunrise 4. Un alt eveniment special a fost performanța lui Tiësto la Disneyland, fiind primul DJ din lume care a avut un concert în acel loc magic.

2006 - Dansul 4 Viața

În mai 2006, Tiësto a devenit ambasador al lumii pentru Dance4Life, o organizație care se luptă să-i ajute pe victimele HIV. După apariția organizației, a fost discutat un imn Dance4Life, astfel încât cântecul sa născut cu același nume, o colaborare excelentă cu Maxi Jazz - Faithless. Tiësto continuă seria In Search Of Sunrise cu o nouă compilație, al cincilea subtitrat "Los Angeles", care devine un album de aur în Canada cu vânzări de peste 50.000 de exemplare.

Tot în același an, într-o notă personală, publicată pe propriul site, Tiësto îi îndeamnă pe fani să nu voteze pentru el în topul DJ-urilor. Având în vedere că un alt premiu mondial nu ar face diferența pentru cariera sa, câștigând trei astfel de premii, Tiësto a spus: "Pentru noii DJ-i talentați din întreaga lume ar putea face diferența, așa că mă rog pe toți cei care mă votează pentru noi talente , nu votează pentru mine, votează pentru noul breaslă! "

2007 - A fost "Elementele vieții"

06 aprilie 2007 este ziua în care Tiësto își lansează emisiunea de radio "Tiësto's Club Life", găzduită de radioul olandez "Radio 538". Spectacolul este difuzat săptămânal, vineri la ora 23:00 (ora României) și durează 2 ore.

Long-așteptatul album "Elements Of Life" apare pe piață în luna aprilie a aceluiași an și se vinde la 72.000 de exemplare numai la apariție. Albumul conține piese deja cunoscute publicului, cum ar fi "Dance4Life" sau "He's a Pirate", piesa din filmul "Piratii din Caraibe: Trunchiul omului mort". Tiësto a colaborat cu artiști importanți ai timpului: BT, Maxi Jazz (Faithless), Christian Burns (BBMak / Inhaler), Jes și Julie Thompson. Acest album combină elemente de transă, muzică progresivă și rock, făcând DJ-ul olandez să revină la graficele de specialitate.

După ce a înregistrat vânzări record în Olanda, Belgia și Ungaria, "Elements Of Life" a primit și discul de aur în România în septembrie 2007. De asemenea, a primit cel mai bun album electronic la Premiile internaționale de dans muzical din acel an. În septembrie, "In Search Of Sunrise", subtitratul "Ibiza", care a câștigat "Cel mai bun CD Full Mix DJ Mix", a apărut în 2008 la Winter Music Conference Awards din Miami.

Elementele de viață World Tour

Conceptul din spatele celui mai recent album de studio a fost baza unui turneu numit "Elements Of Life World Tour", care a condus Tiësto în întreaga lume cu un mare succes. Întrucât cele patru elemente: pământul, focul, aerul și apa sunt absolut necesare pentru a menține viața pe Pământ, organizatorii au prezentat spectatorii în toată splendoarea lor. Rezultatul a fost un spectacol uimitor, cu efecte speciale de ultimă generație, ecrane video de înaltă definiție, lasere, lumini și un sistem de schimbare a apei, sincronizat cu ritmurile muzicii lui Tiësto. Pe 8 aprilie 2008, Tiësto anunță "Elements of Life Remixed", alcătuită din remixuri de cântece pe albumul "Elements of Life", mai puțin "Este un pirat", înlocuit de No More Heroes, o producție realizată împreună cu Blue Man Group trio.

Tiësto continuă seria de succese cu un nou volum din seria In Search Of Sunrise, volumul 7, subtitrat Asia. Compilația a fost amestecată și înregistrată în Thailanda, unde Tiësto a capturat și combinat pasiunea pentru viața și puritatea oamenilor. Asia ia dat inspirația de a produce un nou CD din experiențele sale despre călătoriile sale. "Primul disc va fi ambianta si incerc sa pun o parte din frumusetea locului, iar al doilea se va concentra pe energia incredibila pe care o demonstreaza si o simtea poporul asiatic in timpul turneului continentului". Lansarea a avut loc pe 10 iunie 2008 și a fost urmată de turneul nord-american.

Povestea celebrului DJ continuă. În data de 08-08-2008, Tiësto a intrat în istorie ca primul DJ din lume care a jucat pe faimosul O2 Arena din Londra, concertul făcând parte din turneul de compilație "In Search Of Sunrise".

2008: Residence în Privilege

Tiësto și-a anunțat rezidența în Clubul Privilege din Ibiza, un club recunoscut de Record of Records drept cel mai mare club din lume. A amestecat în fiecare lună pentru perioada 7 iulie - 22 septembrie, 4 ore în stilul In Search Of Sunrise.

2009: Caleidoscopul și turneul World New

O nouă reședință pentru Tiësto în clubul Privilege este anunțată pentru Tiësto în vara anului 2009, locuitorul care o folosește pentru a testa noul stil muzical anunțat la începutul acestui an. Acest nou stil se regaseste pe al patrulea album Kaleidoscope, lansat pe 6 octombrie 2009. Noul album nu are nimic de-a face cu ceea ce precede, nu urmeaza nici o traiectorie muzicala, iar numele sau se potriveste datorita varietatii muzicale stiluri și reflectă stilul său actual, stilul de viață și o parte din muzica sa nealterată.

TIESTO

Discografie

Albume de studio

    2001: În memoria mea
    2004: Just Be
    2007: Elementele vieții
    2009: Caleidoscopul

Alte albume

    2004: Parada sportivilor
    2006: Just Be: Remixed
    2008: Elementele vieții: Remixed

Videoclipuri

    1999: Live la Innercity: Amsterdam RAI
    2003: O altă zi la Oficiu
    2003: Tiesto în concert
    2004: Tiësto in Concert 2
    2008: Copenhaga: Elementele turneului World Life
    2009: În căutare de Sunrise Asia DVD

Interesat de alți DJs? Vezi aici: