AVICII

Avicii, stilizat LVICII, cu numele său real, Tim Bergling, sa născut pe 8 septembrie 1989 la Stockholm (Suedia) și a murit la 20 aprilie 2018 în Muscat (Oman), este producător suedez, muzician și disc de jockey . De asemenea, a produs titluri sub pseudonimele lui Tim Berg și Tom Hangs.

El sa făcut cunoscut cu titlul Seek Bromance, sub aliasul lui Tim Berg în 2011. Nivelurile sale unice îi permit să cunoască o notorietate mondială. Ulterior, piesa lui Wake Me Up! este unul dintre hiturile din vara anului 2013 și detronează numeroase înregistrări. Este considerat unul dintre cei mai importanți jockey de discuri ai scenei electronice.

Suferind de depresie, el se sinucide la vârsta de 28 de ani.
Biografie

Origine

Avicii sa născut la 8 septembrie 1989 la Stockholm, unde a trăit până în 2012. Mama sa este actrița suedeză Anki Lidén. Fratele său jumătate Anton Körberg (născut în 1977) este un post de radio și televiziune.

Viata privata

La sfârșitul lunii aprilie 2018, la o săptămână după moartea lui Avicii, modelul Tereza Kacerova declară că era tovarășul său.

Debut muzical (2007-2010)

El începe să producă la vârsta de șaptesprezece ani cu un remix al muzicii din jocul Lazy Jones, lansat pe computerul Commodore 64. Titlul remixului este Lazy Lace, lansat sub label-ul Strike Recordings.

El își pune muzica online pe bloguri muzicale. În februarie 2007, a postat un mesaj unde a sugerat utilizatorilor de internet să-și asculte cântecele, dar el nu primește răspunsuri. Cu toate acestea, activitatea sa, sub pseudonimul Timberman, nu trece neobservată și se află pe unul dintre aceste bloguri pe care viitorul său manager îl remarcă.

Înainte de a fi cunoscut sub numele de scenă, Avicii folosește diferite pseudonimuri, cum ar fi Tim Berg și Tom Hangs, pentru a-și lărgi rețeaua de ascultare prin intermediul paginii MySpace pe care tocmai a creat-o pentru a-și împărtăși producțiile. Prietenii lui l-au împins să-și răspândească muzica pe bloguri, judecând că este de înaltă calitate. Cu această ocazie, își găsește numele de scenă, puțin cam întâmplător, dorind să aleagă un pseudonim pentru contul lui MySpace: în timp ce toate poreclele pe care le vrea sunt deja luate, chiar și numele propriu, își amintește că unul dintre prietenii lui a spus el despre primul nivel al iadului budist, "Avici". Avicii cântă la chitară și la pian, dar el nu excelează, așa că continuă cu software-ul muzical, FL Studio, pe care un prieten la arătat și cu care a atârnat imediat.

În 2007, Avicii și-a lansat primul titlu, Manman, pentru eticheta Pete Tong Bedroom Bedlam1. El câștigă Pete Tong Fast Trax. Avicii este apreciată de 70% din public și, prin urmare, lasă titlul. Ulterior, el este contactat de numeroase etichete din întreaga lume. Avicii oferă un loc important melodiei în producțiile sale. A semnat la At Night Management în mai 2008; o lună mai târziu, eticheta de discuri vorbește despre el la etichetele Joia Records, Vicious Grooves și Ministry of Sound. Avicii semnează la Vicious Grooves din Australia. La 19 ani a lansat single-ul Sound of Now, urmat de "EP" care conține Muja și Record Breaker, remixuri de D.O.N.S., Roger Sanchez, Richard Gray și Erick Morillo. De asemenea, înregistrează mixuri pentru Livin Joy, Phonat, Little Boots și Paul Thomas.

În 2009, și-a lansat al treilea titlu, Ryu, care va fi prezentat două săptămâni în topuri, înainte de a fi redat în lista pieselor Essential Mix ale lui Pete Tong. O săptămână mai târziu, a câștigat premiul Essential New Tune din această săptămână și este numit Track of the Week în episodul 113 al podcastului Club Life al lui Tiesto.

Primul album (2013-2014)

În ianuarie 2013, Tim Berg lansează proiectul Avicii x You. Creează o melodie pe pian și post pe site-ul dedicat aviciixyou.com, întrebând fanii muzicienilor să-l ajute să găsească alte elemente ale piesei (o linie de bas, o pauză și o linie de tambur). În luna februarie, câștigătorii sunt selectați de Avicii, iar titlul este publicat sub numele de X You. Titlul nu are succes comercial. La începutul anului, el a lansat un cântec gratuit, Three Million (Dragostea este atât de uimitor), cu cântăreața Negin.

2013 este și anul primului album solo al lui Avicii. Performanțele sale pe scenă creează zvonurile: în timp ce majoritatea spectatorilor se așteaptă ca producțiile atipice ale DJ-ului, muzicienilor, inclusiv cântăreața Aloe Blacc, să meargă pe scenă și să înceapă să joace live cu Avicii. Pe internet, unde se difuzează live, mulți își arată uimirea. Cea mai mare parte a melodiilor jucate în acest moment, presupuse a fi cele de pe primul său album, sunt complet diferite de celelalte titluri jucate de DJ-ii în acest fel de festival, afișând influențe clare pop chiar și țară. Avicii poate fi explicat pe rețelele sociale22. În ciuda revizuirilor negative care apar, unii artiști și jurnaliști își asumă riscul de a-și asuma riscurile.

În aprilie 2013, a publicat pe Soundcloud un mix promoțional conținând melodii din albumul său, care sunt de asemenea jucate la Festivalul Ultra Music. Apoi, el compune cu doi membri ai grupului ABBA, Björn Ulvaeus și Benny Andersson, creditele pentru finala Eurovision 2013, care are loc în Malmö, Suedia. Piesa, intitulată "We Write the Story", este jucată pe 18 mai în finală.

În iunie, a lansat primul single de pe albumul său: Wake Me Up! Titlul este compus de Avicii și chitaristul Mike Einziger și cântat de Aloe Blacc. În Regatul Unit, single-ul este cel mai bun început al anului, cu peste 260.000 de exemplare vândute în prima săptămână, și înregistrează vânzări la nivel mondial în timpul verii și în restul anului, ridicându-se în prima poziție timp de câteva săptămâni la rând Site-ul Beatport, dar și în Franța, Statele Unite sau Germania. Single-ul este unul dintre titlurile care au fost criticate în timpul emisiunii Bergling de la Festivalul Ultra Music.

Între timp, revista GQ face un scandal prin publicarea unui interviu cu Avicii în care fanii săi sunt considerați dependenți și unde Avicii susține că a fi un DJ este ușor și nu se pregătește înainte de emisiunile sale live. Câteva zile mai târziu, artistul atacă revista direct pe Facebook, precizând în special că jurnalistul care a avut grijă de interviu "nu știe nimic despre scenă electronică, nu vrea să știe mai mult [...] și a eșuat în mod nemaipomenit în lucrează prin denaturarea [cuvintelor lui] ".

În septembrie, a lansat primul său album, True. Știe un succes comercial imediat. Majoritatea melodiilor din albumul său sunt un amestec de Casa Progresivă a lui Avicii și mai multe stiluri de muzică electro, cum ar fi muzica country. Cel de-al doilea single al albumului, You Make Me, este cântat de Salem Al Fakir și atinge succesul comercial, mai puțin decât cel anterior. Al treilea single al albumului este Hey Brother cântat de Dan Tyminski, se numără printre altele numărul 1 în Suedia, Olanda și Marea Britanie. Este și cel de-al patrulea single al lui Avicii, cu cele două titluri anterioare și eu am putut fi singurul, pentru a ajunge pe locul I în Marea Britanie în 2013. Pe 9 noiembrie, își începe turneul adevărat la Bowl Hollywood din Los Angeles.

Avicii este unul dintre principalii jucători ai Festivalului iTunes din Londra alături de Lady Gaga, Elton John, Ellie Goulding, Katy Perry printre alții și vândut pe 14 februarie 2014 la Palais Omnisports din Paris. -Bercy ca parte a turneului său mondial. Aceasta este a doua vizită la Paris după tehnoparadă în 2009.

Turul mondial și problemele de sănătate (2014-2017)

Avicii anunță pe Twitter în ianuarie 2014 că lucrează la crearea unui al doilea album. Pe 27 februarie 2014, platforma de muzică streaming Spotify anunță că melodia Wake Me Up! este primul titlu care atinge 200 de milioane de piese. În rețeaua socială Instagram, managerul său Ash Pournouri publică capturi de ecran ale unui album numit True: Avicii de Avicii, sugerând că suedezul va pregăti un album alcătuit din melodii din primul său album complet remixându-se, oferind ocazia de a da o atingere cu adevărat electro din piesele de pe albumul care este mai aproape de pop. Data lansării acestui album de remix este apoi anunțată pentru 24 martie 2014.

Avicii colaborează cu Chris Martin de la formația Coldplay pe piesa A Sky Full of Stars, din albumul Ghost Stories al trupei engleze. Piesa a fost lansată pe 30 aprilie 2014, ca al doilea single de pe album. După ce Avicii a colaborat cu David Guetta pentru a produce titlul Lovers on the Sun, putem recunoaște amprenta lui David Guetta suedeză, deși el însuși a spus că nu dorește să se bucure de DJ-ul scandinav și de atingerea lui de țară și populară, bine recunoscută în Wake Me Sus! Avicii colaborează, de asemenea, cu Billie Joe Armstrong de la formația Green Day (Nu plăcerea unei femei), iar multe alte date de lansare ale artiștilor nu sunt anunțate, iar muzica este disponibilă în calitate slabă pe site-uri precum YouTube.

În 2014, el are mai multe probleme de sănătate; La 27 martie 2014, a fost forțat să anuleze unul dintre concertele sale, ca parte a Festivalului Ultra Music. În special, el are pancreatită acută datorită consumului excesiv de alcool și băuturi energetice. Ulterior, vezica biliară și apendicele sunt eliminate, obligându-l să anuleze o serie de concerte în același an.

Pe 3 octombrie 2014, Avicii a lansat două single-uri noi, care au apărut în albumul său "Povestiri: Zilele", o colaborare cu Robbie Williams și "Lose Myself", în colaborare cu cântăreața tânără din Taiwan, Wang Lee-hom. Pe 17 noiembrie, a dezvăluit un nou titlu, The Nights, care a apărut pe coloana sonoră FIFA 15; videoclipul liric este inspirat în mod liber de cel al titlului anterior, The Days. A fost urmată de Feeling Good, o copertă a lui Nina Simone, lansată pe 12 mai și în așteptarea dragostei, o colaborare cu Martin Garrix și Simon Aldred, 22 mai 2015.

Pe 10 martie 2016, Avicii își dezvăluie noul titlu, "Gustul senzației", cu Conrad Sewell, pentru promovarea mărcii Coca Cola. La 29 martie 2016, Avicii a anunțat că va înceta definitiv turneele și emisiunile sale la sfârșitul anului 2016 din motive de sănătate29. La 28 august 2016, Avicii a jucat pentru ultima oară pe scena Ushuaia Ibiza. Cu toate acestea, el nu oprește muzica și arată că următorul album va urma în următoarele luni, și anume sfârșitul anului 2016 - începutul anului 2017.

Înapoi în studio (2017-2018)

Pe 3 august 2017, după ce a postat o serie de melodii în producție, Avicii anunță revenirea sa și lansarea noului său EP, intitulat Avici (01). Cântece auzite în ultimele sale vieți, cum ar fi Fără tine sau Ce l-aș schimba Sunt parte din acest EP, precum și cântece necunoscute anterior, cum ar fi "Tu ești iubire". Se anunță și colaborarea cu cântăreața Rita Ora. EP-ul a fost lansat pe 10 august 2017, cu Fără Tu (cu Sandro Cavazza) și Lonely Together (cu Rita Ora) ca single.

Sinucidere

Agentia lui Avicii, Diana Baron, anunta pe 20 aprilie 2018 ca a fost gasit mort dupa-amiaza la Muscat, capitala sultanatului din Oman, unde era in vacanta cu prietenii. Cauza exactă a morții este păstrată în secret de public.

La scurt timp după ce, în urma rapoartelor de autopsie, mass-media a raportat că anchetatorii resping orice cale criminală în cauza morții. Pe 26 aprilie, într-o scrisoare deschisă, familia menționează teza de sinucidere și indică faptul că Avicii "nu mai putea suporta și a vrut pacea". Agentul său refuză să confirme cauza morții sale, fără a respinge această teză.

La 1 mai 2018, un articol din site-ul american TMZ confirmă teza sinuciderii. În timp ce suferă de depresie de mai mulți ani, site-ul indică faptul că sa sinucis prin mutilare cu o sticlă de șarpe. Moartea sa a avut loc după sângerarea de la tăieturi la gât și încheieturi.

El este îngropat pe 8 iunie 2018 la Stockholm Woodyard.

AVICII

Discografie

    2013: Adevărat
    2014: Adevărat: Avicii De Avicii (remix)
    2014: Zilele / Nopțile PE (EP)
    2015: Povestiri
    2017: AVICI (01) (EP)

Premii și nominalizări

Conform revistei americane Forbes, în 2015 Avicii este unul dintre cei mai influenți 30 de oameni sub 30 de ani în lumea muzicii42.

El este listat în clasamentul de referință al celei mai bune reviste DJ Magazine din Marea Britanie, unde ocupă locul al treilea în 2012 și 2013.

Site-ul "Astronautul dansatorilor" îl situează pe Avicii pe prima pagină "Cei cinci cincisprezece artiști mai mari din 2013".

    2010: Premiile FG - Cel mai bun nou talent (premiat)
    2010: Premiile FG - cel mai bun remix pentru New New New (premiat)
    2010: DJ Mag - 39th World DJ
    2011: DJ Mag - 6th World DJ
    2012: DJ Mag - 3rd World DJ
    2012: NRJ DJ Awards - Cel mai bun DJ internațional al anului (premiat)
    2012: Premii Grammy - cea mai bună înregistrare de dans pentru soare (nominalizată)
    2013: NRJ DJ Awards - Cel mai bun DJ internațional de sex masculin al anului (premiat)
    2013: DJ Mag - 3rd World DJ
    2013: NRJ Music Awards: Revelația internațională a anului (numit)
    2013: Premii Grammy - cea mai bună înregistrare de dans pentru nivele (numită)
    2013: MTV Europe Music Awards - cel mai bun artist electro (acordat)
    2013: Premiile MTV Europe Music - Cel mai bun artist suedez (premiat)
    2013: American Music Awards - Cel mai bun artist muzical electronic (premiat)
    2014: Premiile Billboard Music - Cele mai bune versuri pentru Wake Me Up! (numit)
    2014: NRJ DJ Awards - cel mai bun album electro dance pentru True (premiat)
    2014: DJ Mag - al patrulea DJ mondial
    2014: Premiile Billboard Music - Cântecul EDM pentru Wake Me Up! (numit)
    2014: Premiile Billboard Music - Cel mai bun album muzical electronic pentru True
    2014: Premiile Billboard Music - Cel mai bun muzician electronic
    2015: Premiile NRJ Music: Cântecul internațional al anului pentru Wake Me Up!
    2015: Premii NRJ DJ - Cel mai bun spectacol live (premiat)
    2015: Premii NRJ DJ - Cel mai bun DJ internațional (premiat)
    2015: DJ Mag - al 7-lea DJ din lume
    2016: DJ Mag - al 11-lea DJ din lume
    2017: DJ Mag - 28th World DJ
    2018: DJ Mag - 15th World DJ

Interesat de alți DJs? Vezi aici: