DAVID GUETTA

David Guetta (7 noiembrie 1967, Paris) este DJ și producător muzical francez de muzică de casă. Inițial, DJ în cluburi de noapte în anii 1980 și 1990, a fondat Gum Productions și a lansat primul său album Just A Little More Love în 2001. Mai târziu, a lansat Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007). Din albumul ei din 2009, One Love, care include "When Get The Love Takes Over" (împreună cu Kelly Rowland), "Gettin 'Over You" (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și "Sexy Bitch" cu Akon) hit-ul a ajuns în primele 5 țări din SUA și toate cele trei hit-uri au atins numărul 1 în Marea Britanie. A lucrat cu o varietate de artiști, printre care Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer, K'naan, Will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

David Guetta a vandut peste 6 milioane de albume si 15 milioane de single-uri din intreaga lume. În 2011, Guetta a fost votat DJ # 1 în sondajul "DJ Mag Top 100 DJs".

În 2013, Billboard și-a clasificat cântecul "Când Love Takes Over" este cel mai bun dans de muzică # 1 în toate timpurile.

Viața și cariera

Tinerețe

David Guetta sa născut la 7 noiembrie 1967, la Paris, Franța. Mama lui este de origine belgiană, iar tatăl său era marocan de origine evreiască.

Începuturile carierei

La vârsta de 17 ani, când Guetta era încă copil, a început să mixeze melodii în Clubul Broad din Paris. El a descoperit casa de muzica atunci cand a auzit o piesa de Farley Keith la o postare de radio franceza in 1987. Un an mai tarziu, si-a inceput cluburile de noapte. În 1990, a lansat "Nation Rap", un cântec hip-hop, în colaborare cu rapperul francez Sidney Duteil.

La începutul anilor '90, Guetta a devenit un om și cântece mixte, cum ar fi Le Centrale, The Rex, Le Boy și Folies Pigalle. Primul single al lui Guetta, lansat în 1994 în colaborare cu vocalul american Robert Owens, numit "Up & Away", a fost un mic hit în cluburi. În 1995, Guetta a devenit proprietarul clubului de noapte Le Palace și a continuat să organizeze petreceri în clubul său și alții cum ar fi petrecerile Scream în Les Bains Douches.

În 2001, Guetta și Joachim Garraud au fondat Gum Productions, iar în același an, artistul și-a lansat primul single, Just a Little More Love, în colaborare cu cântăreața americană Chris Willis. Willis era în vacanță în Franța, când la întâlnit pe Guetta. Albumul de debut al lui Guetta Just a Little More Love a fost lansat în 2002 prin Virgin Records și a vândut peste 300.000 de exemplare. Următorul hit, Love Do not Let Me Go, a fost lansat în 2002. Guetta a lansat o compilație în 2003, numită Fuck Me I'm Famous, după petrecerea Ibiza. El a inclus doar "Just for One Day (Heroes)", un remix al piesei lui David Bowie, Heroes.

Al doilea album al lui Guetta, Guetta Blaster, a fost lansat în 2004 și conținea piesa "The World Is Mine" în colaborare cu JD Davis. În 2006, "Love Do not Let Me Go" a fost re-lansat cu remixul Tocadisco "Walking Away" de la Egg. Piesa re-lansată a avut mai mult succes decât cea originală.

Pop Life

Cel de-al treilea album al lui Guetta, Pop Life, a fost lansat în 2007. Albumul a avut succes în Marea Britanie și Irlanda, dar și în Europa. Potrivit EMI, până în 2010, au fost vândute 530.000 de copii din întreaga lume. Single single-ul, Love is Gone, a intrat pe primul loc in American Dance Chart si a ajuns pe Billboard Hot 100.

El a concertat în multe țări pentru a promova albumul. A jucat în Mauritius în ianuarie 2008, alături de rapperul francez JoeyStarr. În același an, el și soția sa, Cathy, au planificat un eveniment care a avut loc la Stade de France pe 5 iulie 2008. Evenimentul a fost numit "UNIGHTED". A jucat împreună cu Tiësto, Carl Cox, Joachim Garraud și Martin Solveig în fața a 40.000 de oameni.

One Love și producții pentru alți artiști

Cel de-al patrulea album al lui Guitar, One Love, a fost lansat digital pe 21 august 2009 și a fost lansat fizic pe 24 august 2009 în Europa și pe 25 august în Statele Unite. Primul single al albumului "When Love Takes Over", în colaborare cu Kelly Rowland, a ocupat locul 2 în topul single-urilor francez și al 78-lea în Billboard Hot 100. Cel de-al doilea single al albumului "Sexy Bitch" cu Akon, clasat pe locul doi în Franța și pe locul cinci în America. "One Love" (în colaborare cu Estelle), "Memories" (în colaborare cu Kid Cudi) și "Gettin 'Over You" (în colaborare cu Chris Willis, Fergie și LMFAO). Albumul a fost vândut în 1,4 milioane de exemplare de când a fost lansat în conformitate cu Billboard.

Guetta a produs și single-ul I Gotta Feeling pentru Black Eyed Peas, care ocupă primul loc în America, Canada, Marea Britanie și Australia, iar al doilea în Franța.

Guetta lucrează acum cu o varietate de artiști pe următoarele albume și proiecte pentru 2010.

Începând cu luna aprilie 2009, Guetta are o emisiune radio pe radio online RauteMusik în fiecare sâmbătă seara.

În 2009, Guetta a fost al 3-lea în Top 100 DJ, realizat de DJ Magazine și a fost selectat de DJ Awards în 2008 pentru "Best DJ House".

Guetta a fost nominalizat pentru cinci premii Grammy, trei pentru One Love și două pentru munca sa cu Black Eyed Peas. A câștigat Premiul Grammy pentru cea mai bună înregistrare remisă, non-clasică.

Viata personala

Guetta sa căsătorit cu managerul clubului de noapte Cathy Lobé în 1992. Împreună au doi copii: un fiu, Tim Elvis Eric (născut pe 9 februarie 2004) și o fiică, Angie (născută pe 23 septembrie 2007). După 22 de ani de căsătorie, în martie 2014, cei doi au inițiat procedura de divorț la un tribunal din Paris pentru a înțelege distribuția de avere de 30 milioane USD.

David Guetta

Discografie

Albume de studio

     Doar o mică dragoste (2002)
     Guetta Blaster (2004)
     Pop Life (2007)
     One Love (2009)
     One More Love (2010)
     Nimic decât Beat (2011)
     Ascultați (2014)
     7 (2018)

Interesat de alți DJs? Vezi aici: