DEADMAU5

Deadmau5, cu numele său real, Joel Thomas Zimmerman, născut pe 5 ianuarie 1981, în Niagara Falls, Ontario, este un producător canadian și un jockey disc. Este orientat spre electro house, case progresive și stiluri techno minimale. El sa făcut cunoscut prin titluri precum Faxing Berlin, Not Exactly sau Ghosts 'n' Stuff.

Numit de șase ori la Premiile Grammy, el este considerat unul dintre cei mai buni artiști de muzică electronică. Este, de asemenea, unul dintre cei mai bogați jockey de discuri din lume, cu o avere de 45 milioane $ în 20141. Deadmau5 a lucrat și cu compozitori și producători precum Kaskade2, MC Flipside, Rob Swire, Wolfgang Gartner, Bighorse și Steve Duda .

Se căsătorește pe 12 august 2017, împreună cu Kelly Fedoni, angajat în artist începând din 2016.

Începuturi (2005-2006)

Joel Zimmerman sa născut la 5 ianuarie 1981, în Niagara Falls, Ontario, Canada4,5. A devenit co-producător al unui show radio numit Revoluția de partid a trupei 101.1 The Planet în anii 1990. 22 Dar el și-a început în mod oficial cariera muzicală în Toronto sub eticheta de discuri Play Digital. A creat primul sau album in 2005 numit Get Scraped, urmat de Vexillology.

Numele "Deadmau5" provine dintr-un incident care a avut loc la Joel Zimmerman când avea doar 13-14 ani. Vorbea cu unul dintre prietenii săi prin computer înainte de a ieși brusc. Potrivit tatălui lui Zimmerman, un miros ciudat de ardere ar fi fost simțit. Zimmerman își scot computerul și găsește un șoarece mort. Numele original a fost "Deadmouse" ("mouse-ul mort" în limba franceză) pe care a ales să-l transforme în Deadmau5 cu leet vorbind, deoarece Deadmouse avea prea multe personaje pentru a fi folosit ca nume de utilizator în rețeaua IRC pe care o folosea atunci. Acest nume este la originea capului mare al mouse-ului, poreclit Mau5head, pe care îl poartă în majoritatea concertelor sale și care servește și ca logo-ul său6. Acesta vrea să fie relativ schematic, un fel mic de Mickey Mouse cu urechile sale rotunde mari, cel mai adesea roșu, dar care este scăzut în foarte multe culori, uneori chiar și cu mici oglinzi ca o minge cu fațete, cu ochii care pot lumina sau bloca .

Tot U Ever Want, un single creat in colaborare cu Billy Newton-Davis, a castigat un premiu Juno in 2008 in categoria titlurilor Dance. În plus, remixul de No Pressure by One + One de către Deadmau5 este inclus pe radioul Electro-Choc în jocul Grand Theft Auto IV. Pe lângă colaborarea cu Chris Lake pentru titlul de "Gândit în interior". Pe 19 februarie 2008, pe pagina oficială MySpace, Deadmau5 creează o surpriză prin încărcarea unui link de descărcare de 56 de titluri pe care le-a creat mai devreme în cariera sa. Inițiativa a fost numită Proiectul 56, iar numeroasele titluri au fost foarte lungi, dar foarte scurte (câteva secunde), de fapt, au fost mai degrabă titluri experimentale fără dorința reală de a reuși.

Popularizarea (2007-2009)

Deadmau5 a avut succes în februarie 2007, când a fost difuzată o copie a serviciului Faxing Berlin pe un program de radio Pete Tong. De atunci, Deadmau5 a realizat single-uri online, și-a fondat label-ul Mau5trap Recordings și a fost inclus în 15 compilații de dans în 2007. Joel Zimmerman a fost apoi considerat "cel mai remarcabil producător din 2007" de Tiësto și Armin van Buuren, respectiv 2 și 1 în DJmag .com in topul DJ-urilor din acel an.

deadmau5 devine cel mai de succes DJ-producător-remixer al premiilor Beatport Music Awards. Este descris ca fiind "cel mai influent, cel mai avangardist și cel mai relevant persoană din domeniul muzicii electronice la această competiție în 2008." A câștigat mai multe premii, printre care cea mai bună electro house și casa progresivă, precum și cele mai bune single-uri compuse în acest an. Totuși, pe acest site, el devine artistul cel mai bine vândut, cu peste 30.000 de descărcări pentru "Nu prea exact", "Faxing Berlin" și "Ghosts N Stuff". Dupa aceasta, el a semnat cu marele label american Electronic Music pentru al patrulea album Random Album, lansat in septembrie 2008. Joel lucreaza de asemenea cu Tommy Lee ca "WTF", cu participarea DJ Aero si Steve Duda, precum si a BSOD , mereu cu Steve Duda, care colaborează în mod regulat cu alți artiști precum Mellefresh, Jelo sau Glenn Morrison, unul dintre ei, Move for Me, realizat cu Kaskade, a fost clasat pe prima poziție în Hot Dance Airplay chart, -the chart-ul clubului din Statele Unite, pe 6 septembrie 2008. Acesta va fi subiectul primului clip video al Deadmau5.

În 2009, Deadmau5 a fost numit chiar și la Premiile Grammy pentru remixul său The Longest Road de către artiștii Morgan Page și Lissie. În același an, pentru premiile Beatport Music Awards, a devenit din nou cel care a câștigat cele mai multe premii, câștigând la fel ca în 2008 și devenind "cel mai mare DJ" de doi ani la rând. Pe 5 februarie, în colaborare cu Future Audio Workshop, a lansat o aplicație pentru iPhone sau iPod Touch, numită Touch Mix, primul nume; acest lucru permite amestecarea a zece piese ale muzicianului datorită unei interfețe adaptate ecranului acestui aparat.

În 27 aprilie, cel de-al doilea clip video al lui Deadmau5 este postat pe canalul său YouTube oficial. Clipul este titlul pe care la condus cu Kaskade intitulat "Imi amintesc ca arata un pic ca un scurtmetraj, o versiune lunga va fi de asemenea facuta si publicata pe YouTube. Deadmau5 a informat, de asemenea, prin intermediul MySpace și buletinul informativ lansarea noului său album, Pentru lipsa unui nume mai bun pe 22 septembrie 2009, în Statele Unite și 5 octombrie pentru restul lumii sub labelul Ultra Records. Albumul, a cărui listă de titluri a fost dezvăluită și câteva cântece lansate înainte de lansarea oficială a albumului, pare să ia un nou turn prin includerea altor stiluri muzicale, inclusiv un titlu care include hitul Ghosts N Stuff cu cantaretul Rob Swire de la Pendulum sau Hi prieten! featuring cu MC Flipside, lansat deja în 2008, care conține un eșantion de melodie Thriller de Michael Jackson, dar cu capul în jos. La 24 august 2009, titlul oficial Ghosts N Stuff a venit cu vocea lui Rob Swire pe canalul oficial deadmau5 de pe YouTube, deși pe site au fost publicate câteva copii neoficiale. În acest clip apare clar un tatuaj al Space Invader pe gâtul artistului, deși a existat cu mult înainte. Unii au văzut o filiație cu logo-ul francezului DJ Joachim Garraud, care este și un invadator spațial. Teoriile au susținut că Deadmau5-a plăcut muzicii lui Joachim Garraud, pe care a respins-o pretinzând că nu-l cunoștea pe artist înainte, alții susținând că artiștii au planificat o colaborare. Este mult mai probabil ca ambii artiști să fie atât fanii acestui joc celebru, mai ales că sursele apropiate de Deadmau5 spun că a fost jenat de acest caz.

De la 4x4 = 12 la lucrurile pe care le-am făcut (din 2010)

În iunie 2010, formalizarea parteneriatului dintre Activision și deadmau5 este anunțat să devină unul dintre ambasadorii jocului video DJ Hero 2 comercializați în octombrie în Statele Unite și Europa. În timpul spectacolului din 30 iulie 2010, Deadmau5 se prăbușește pe scenă suferind de epuizare și vărsături; el este dus la spital cât mai curând posibil unde este examinat. Acest incident ia determinat să anuleze nouă concerte.

De-a lungul unei perioade de un deceniu, din 2004 până în 2014, a ajuns de treisprezece ori pe primul loc pe vânzările Beatport, făcându-l cel mai bun vânzător al platformei de descărcare, în fața Hardwell sau Dimitri Vegas & Like Mike.

Stilul muzical

Joel indică pe site-ul său că este inspirat de multe genuri muzicale, în principal electronice. El citează techno-ul și, mai ales, cel minimal, dar atrage și o mulțime de case tech, trans și electro. Dar stilul său nu se oprește acolo, deseori găsim electro house, dar și o casă progresivă. Cele mai recente piese, precum și seturile sale live, arată interesul crescut în dubstep, semnând artistului Skrillex pe eticheta sa. Deadmau5 a mai produs și câteva piese într-un stil similar cu hip-hop-ul, precum originalul Failbait.

Influențe

Ca și stilul său de muzică, influențele sale sunt variate. El citează ca oameni care l-au influențat: Sasha, John Digweed, aceștia fiind cunoscuți pentru realizările lor în casa progresivă, Pete Tong, Tiesto, Carl Cox, Dubfire, Eric Prydz, Sander Kleinenberg, Erick Morillo și Laurent Garnier, este de fapt mult mai lungă. El a citat, de asemenea, Radiohead și Boards of Canada într-un interviu ca artiștii care l-au pus pe drumul către muzica pe care o joacă în prezent.

echipament

Pentru compunere, Deadmau5 folosește două sintetizatoare principale, un Moog Little Phatty și un Profet Dave Smith '08. El a folosit înainte de un Juno-106. Ca expansoare, Joel folosește un Clavia Nord Rack 2x, un Minimoog Voyager Rack Mount Edition, un Korg Kaossilator și un sistem modular analogic Doepfer A-100 pentru basul său. În ceea ce privește controlorii, utilizează cele ale mărcii Moog, inclusiv CP-2 și mai multe MoogerFooger, MF-101, MF-102, MF-103, MF-104Z, MF-105 și în special MF-107. posedă în trei exemplare.

Software-ul pe care îl folosește pe numeroasele sale computere (un MacBook, un MacBook Pro și un calculator fix dual-screen) este, de asemenea, numeroase, deși folosește în principal compoziția ca și în software-ul Live Ableton de livrare. Ceilalți sunt FL Studio, Reason, Reaktor, Cubase și Nuendo.

Pentru concertele sale, el nu este într-adevăr un DJ, o activitate pe care o critică în unele forme. Într-adevăr, Joel face mixuri mult mai libere, îndepărtându-se de activitatea DJ-urilor simple care folosesc plăci grafice CD sau vinil, el folosește pentru aceasta mixerul Allen & Heath Xone: 4D, fostul Xone: 3D conectat la un MacBook. El folosește JazzMutant Lemur, pe care îl folosește și în compoziție, apoi alte instrumente precum Monome 2 și multi-efecte Pioneer EFX-1000. De asemenea, a folosit un mixer Pioneer DJM-800 la un moment dat. De asemenea, conduce un interviu pentru revista Future-Music, în care își prezintă studioul de înregistrare și toate tehnicile și instrumentele pe care le folosește atât în ​​creațiile sale, cât și în concertele sale. În 2009, a început să folosească caseta de instrumente Native Instrument Maschine și două iPad-uri care utilizează TouchOSC ele însele conectate la OSCulator și Live.

controverse

În decembrie 2007, Marcus Schössow, DJ Eco și Maor Levi au creat un proiect numit Deadrat6, ironic vorbind pe pseudonimul Deadmau5, cu titluri care arătau. Un alt proiect similar, fals, este creat sub numele de Sinterklaa5. Drept răspuns, Deadmau5 a creat, de asemenea, în mod ironic, o piesă sub pseudonimul "Marcus Fatsow" parodindu-se numele lui Marcus Schossow (scroafă în limba engleză, însemnând "scroafe mari"). Rivalitatea dintre Deadmau5 și Marcus Schössow are o notă în timpul unui spectacol din aprilie 2008, în Oslo, Norvegia, unde, conform lui Marchus Schössow, Joel Zimmerman ar fi refuzat să joace în club dacă Marcus va juca și după. Acest lucru a dus la blocarea intrării în club a lui Marcus Schossow și a făcut evenimentul o performanță solo a lui Deadmau5.

Mai mult, controversa nascuta in jurul lui Deadmau5 a fost amplificata cand a jucat Essential Mix in iulie 2008 cu o lista de muzica compusa aproape in intregime din piesele si remixurile sale, care se incrunta in scena DJ. În octombrie 2008, controversa a câștigat un moment însoțit de un articol din Irish Daily Star, care a povestit un interviu cu Deadmau5 și în care a spus: "Pentru a fi sincer, mă face să vreau pion, nu prea văd ce tehnică ca sa treaca doua piste la aceeasi viteza in acelasi timp, ma plictiseste cu moartea si sper, fara sa vreau sa nu ma respect pe nimeni, ca astfel de DJ-i vor urma calea nenorocitelor dinozauri pe care as vrea sa le vad Sunt doar intermediari, sunt ca niște curve de avocați Aveți nevoie de ele, dar sunt niște ticăloși nemaipomenți ... Dumnezeu să le binecuvânteze, ei sunt clienții mei cei mai buni, așa că nu voi scăpa de fiecare dracu 'DJ. un mare artist cocoțat pe un podium, jucând producția unui altul la aceeași viteză ca producția altui decât pe sine și trecând de la unul la celălalt cu faderele, nu înțeleg ".

Deadmau5 îți va cere scuze pentru acest discurs pe 4 noiembrie 2008, explicând că interviul a fost rău și că nu-și exprima corect opinia despre DJ-ii. Pe pagina sa MySpace, el explică: "Lasă-mă să încep prin a admite ... Nu am crescut în scena EDM. Nu mă gândesc la cariera mea ca pe un DJ, nu am" rădăcini DJ ". a avut cea mai mică intenție de a deveni un DJ și concepția mea despre "DJ" în general din aceasta a fost întotdeauna ... Fiind blocat într-un club de noapte când aș fi făcut mai bine să rămân acasă și să privesc câțiva tipi / stop "și, ocazional, setați cursorul de culori. Iubiți-l sau urăște-i ... A fost doar concepția mea despre DJ-ul tradițional ... Nu sunt un idiot complet și recunosc talentul când îl văd. Și există foarte mulți DJ-i talentați, desigur, pentru mine, aceștia ar fi singurii care folosesc tehnologia pentru a oferi muzică într-un mod atât de priceput și inovator, mult mai mult decât viziunea mea despre DJ "play / stop / pitch "Pentru mine, clubul se învârte în jurul" petrecerii "... Oamenii fac seara ... în mod evident, DJ-ul trebuie să folosească acest lucru în avantajul său, dă și dă".

Pe 10 iulie 2014, Deadmau5 lansează o nouă controversă spunând că muzica de transe nu mai există de la sfârșitul anilor 1990 și că regretă artiști precum Union Jack și Art of Trance. El continuă să spună că "A State of Trance" (ASOT), cel mai cunoscut spectacol de muzică transnațională de muzică de trance de la Armin van Buuren, a votat cel mai bun DJ din lume de cinci ori, arată la fel de mult ca și transa lui Nelson Mandela în muzica punk independentă. Aceste tweets provoacă o adevărată provocare. Armin van Buuren răspunde invitându-l să participe la amestecul de transă la petrecerea organizată pentru episodul 700 al A State of Trance. Deadmau5 a răspuns: "De ce nu vii acasă și îți cureți pisicile timp de o săptămână?". Van Buuren primește multe mesaje de sprijin de la Deadmau5, de la fanii muzicii, dar și de la întreaga comunitate de muzică electronică. În aceeași zi, Deadmau5 acuză grupul Binary Finary, autorul cântecului din 1998, de uciderea transă și un nou război de tweets56. Multe controverse au apărut ulterior între Deadmau5 și alți DJ-i, inclusiv Diplo, Skrillex, Hardwell și așa mai departe.

În 2014, el a făcut un nume pentru el însuși, jucând o versiune ridicolă (mai exact un remix pe care la creat) de Animale de Martin Garrix la Festivalul Ultra Music din Miami în 2014 (înlocuind Avicii care a fost internat în spital). În cursul anului, el a criticat puternic Paris Hilton pentru "pseudo cariera" sa în domeniul muzicii, iar criticii lui au devenit insulte când acesta a câștigat un premiu NRJ DJ. Acest premiu primit de Hilton, cu toate acestea, creează un scandal în lumea muzicii electronice și în special a ascultătorilor NRJ.

DEADMAU5

distincţii

Premii

Premiile Juno:

    2008: Cel mai bun dans de înregistrare al anului pentru toți U vreodată doriți cu Billy Newton-Davis
    2009: Cel mai bun dans de înregistrare al anului pentru titlul aleatoriu al albumului

Beatport Music Awards:

    2008: Producător al anului
    2008: Cel mai bun artist electro house
    2008: Cel mai bun artist de casă progresivă
    2008: Cel mai bun single cu nu exact
    2008: Cel de-al treilea remix pentru Comunitatea Funku și Comunitatea Carbon Burufunk
    2009: Cel mai bun artist electro electro
    2009: Cel mai bun artist de casă progresivă

IDMA MIAMI

    2010: Cel mai bun cantec Electro
    2010: Cel mai bun muzician solist
    2010: Cel mai bun DJ din America de Nord
    2008: Al 11-lea cel mai popular DJ (cea mai mare intrare nouă)
    2009: al 6-lea cel mai popular DJ
    2010: al patrulea DJ cel mai popular
    (DJ) 2011: al patrulea cel mai popular DJ
    2012: al 5-lea cel mai popular DJ
    2013: cel de-al 12-lea cel mai popular DJ
    (DJ) 2014: 16-lea cel mai popular DJ

Discografie

     2005: Ia răzuit
     2006: Vexillology
     2008: Titlul albumului aleatoriu
     2009: Pentru lipsa unui nume mai bun
     2010: 4x4 = 12
     2012:> titlul albumului merge aici <
     2014: în timp ce (1 <2)
     2016: W: / 2016ALBUM /

Interesat de alți DJs? Vezi aici: